• Träningsmatch 2 och 3

Vi spelat ytterligare två träningsmatcher. Match ett Lördag den 23 mars var det studentgänget Lira som stod för motståndet. Osäkert om matchen skulle bli av då snön vräkte ner hela fredagen men värmen på Nyabvallen stod emot och planen var spelbar, det var dock väldigt blött och kallt Efter en seg start av oss jobbar vi oss sakta in i matchen. Vi har ett övertag i bollinnehav och kommer till några halvbra lägen. Tillsist får vi utdelning på hörna. Fereydoon (som återvänt till Baik denna säsong) sätter bollen i mål på en perfekt slagen boll av Joel. Lira kan kvittera till 1-1 på en hörna i slutet av halvleken. Joel ser till att vi kan gå till pausvilan i ledning då han kyligt trycker in bollen på pass av Manouby. I början av andra kvitterar Lira återigen på en frispark där bollen går förbi alla, tar i stolpen och ut till en fristående Lira spelare. Drygt 20 min senare vinner Joel bollen en bra bit utanför straffområdet och får på en fin träff. Bollen går otagbart in i mål och vi leder välförtjänt med 3-2. Vi har tagit över matchen helt och resultatet speglar verkligen inte matchbilden. Med de chanser vi skapade skulle vi ha gjort betydligt fler mål. Vi har 5-6 hörnor efter varandra där vi är ytterst nära att utöka ledningen. Måns tar sig förbi sin försvarare och slår ett perfekt pass till Rytting som (efter många försök tidigare i matchen) äntligen får in bollen i mål. Slutresultatet blir vinst med 4-2. Vi gör en bra match i 70 min. Lite seg start, bra i mitten och bra pusch i slutet. Vi blev lite slarviga i hemjobbet när vi hade så stort spelövertag, så backarna fick jobba på bra mellan varven när Lira skickade rensbollar på sina forwards. Gustav däremot hade inte mycket att göra (höll på att frysa ihjäl). Kul att se hur bra Fabian och Alborz fungerade ihop som mittbackar. Mycket trevligt att ha tillbaka både Fereydoon och Raheem i laget. Matchens lirare med hårt jobb på mittfältet och ett äkta hattrick...förra årets assistkung...JOEL💥 Match två Denna lördagseftermiddag var det Sunderbyn som kom för att lira boll. Skönt med match i betydligt behagligare temperatur inne i Arcushallen. Även denna match startar vi lite trevande. Vi sätter varken pressen, markeringarna eller närkamperna. Vi jobbar oss in i matchen mer och mer och efter att Rytting sätter 1-0 fint assisterad av Manouby efter drygt 20 minuter så tar vi över matchen spelmässigt. Spelar fin fotboll över hela planen, många fina spelsekvenser. Vi gör också 2-0 efter ett mycket fint anfall. Manouby får sätta avslutet, ass av Hertting (som gästspelade med oss). Sunderbyn är inte ofarliga, fyller på med mycket folk och vänder spelet snabbt. Både Gustav och backlinjen får jobba. De kvitterar till 2-1 just före pausvilan. Vi behöver bli lite snabbare med bollen och sätta pressen bättre. Vi startar andra halvlek bra. Pressspelet sitter bättre och vi vinner tillbaka bollen högt upp på planen. Fortsätter rulla boll och har bättre passningstempo. Efter ett långt anfall kan vi tillsist göra 3-1. Målskytt igen kapten Rytting ? Tror det var Manouby som assisterande men det var många som var inblandad i detta mål. Kort därefter får vi en hörna som Raheem slår, han prickar mitt på Joel som relativt ostört nickar in bollen till 4-1 💥 20 min kvar och matchen känns avgjord...trodde vi 😬 En Sunderbyspelare vinner bollen vid mittcirkeln, vänder om och skjuter mot mål. Gustav står långt ut och hinner inte tillbaka...bollen går i en perfekt båge rakt i mål... 4-2!! Helt plötsligt står vi still, vinner inga närkamper, slår en massa felpass och är allmänt stirriga. Vi tappar bollen på offensiv planhalva och låter sedan en Sunderbyspelare dribbla sig igenom 4-5 spelare och komma till avslut mitt framför mål i princip ostört...och göra 4-3😲 Drygt 5 min kvar och Sunderbyn går från att ha 5% energi till 100%...något spännande!! Killarna lugnar ner sig och kan ta tag i spelet igen och spelar av de sista minuterna. Vi tar vår tredje seger av tre möjliga...med en djup suck av lättnad. Varken jag eller killarna var särskild nöjd över insatsen de sista 20. Vi måste klara av att spela med fullt fokus i 90 min. Denna match blir det Abbe och Fabbe (vårt mittlås) som utses till matchens lirare...de fick jobba hårt denna match. Kul att se Titus tillbaks till fotbollen efter hockysäsongen...en fin match även av honom. Nästa match blir mot LSK (juniorlag) nästa helg på söndag. Matchen spelas på Nyabvallen och vi hoppas på bra väder. Sen har vi ytterligare en match helgen därpå då vi möter Notviken. Utvecklingslaget Herr div 5 7 apr 0kommentarer
  • Träningsmatch mot Vitå

Vi spelar första träningsmatchen för säsongen tidigt på söndag morgon. Vitå står för motståndet. Har tagit ut en bred trupp då status på orken är okänd (7 avbytare). Vi tar direkt tag i matchen och behåller övertaget alla 90 min. Rytting trycker distinkt in 1-0 redan efter 8 min fint framspelad av Joel. Vi har ytterligare några bra länge för att utöka men 1-0 står sig halvleken ut. Vi gör ganska många byten och positionsbyten i halvlek. I andra fortsätter vi trycka på och spelar fin fotboll. Gustav i mål har inte mycket att göra. En stund in i andra sluggar Manouby in 2-0 återigen fint assisterad av Joel. Drygt 20 min senare är han framme igen och sätter enkelt 3-0...assisten kommer från Hjalmar. Vi har några fler riktigt bra längen, bla Falk tar sig förbi hela försvaret och fintar målvakten men bollen går just utanför. Slutresultatet blir 3-0. Matchens lirare blir Manouby med ett stabilt försvarsspel i första och 2 mål som striker i andra. Grymt kul att vara igång med fotbollen igen. Såg riktigt stabilt ut från alla inblandade. Blir spännande att se hur denna säsong utvecklas. Utvecklingslaget Herr div 5 3 mar 0kommentarer
  • Riktigt nära!

Vi har spelat ytterligare två matcher i futsalserien. Förra helgen hade vi hemmamatch mot LSK som gått starkt i serien...vinst mot Haparanda med 17-2 i deras senaste match. Vi misstänkete att det blir en match i högt tempo. Fokuset var att sätta försvaret, ha tålamod och att värdera när vi går till anfall. Det blir en jämn, tajt och välspelad match. Tyvärr får vi inga poäng med oss (vi hade en kvitteringsboll i mål på slutet som blev bortdömt, blir ytterligare en förlust 6-7. Dock ett stort fall framåt spelmässigt då vi visar att vi KAN spela futsal. Målen: 1-1 Frederic ass Shaka 2-3 Frederic ass Isak 3-5 Ville ass Gustav 4-5 Wilmer ass Frederic 5-5 Wilmer ass Shaka 6-5 Ali ass Manouby LSK kvitterar med 5 min kvar och gör sista målet med 2 min kvar. Som sagt har vi en boll inne 20 sek från slutet. Denna helg stod Pålänge för motståndet. Pålänge har precis som vi ingen vinst så det är som en "seriefinal" i bottenstriden😅 Som vanligt när vi åker på en bortamatch så är det svinkallt...-32 i Kalix. Matchen liknar mer ett krig än futsal. Ju längre matchen går desto tuffare och hårdare blir närkamperna. Det är armbågar i ryggen, det dras och slits i armar och tröjor, det sparkas på ben och snackas nå otroligt på planen. Tyvärr eskalerar det och Linus blir ganska brutalt nersparkad efter en närkamp där båda åker i golvet, de ställer sig upp och Pålänge spelaren sparkar Linus stenhårt i låret. Domaren ger ett gult kort. Solklart rött. Linus säger till domaren "hade han gjort så utanför fotbollsplanen hade det varit fängelse". Vi åker på ännu en sur förlust med 2-3. Det var svårt att få till ett bra spel då det var mer kamp än spel på planen. Vi skapar massvis med lägen men har (återigen) svårt att göra mål, Pålänges målvakt gör också ett gäng riktigt bra räddningar. Även om resultaten inte går vår väg så har vi höjt oss flera snäpp i våra prestationer. Blåslagna men ändå hyfsat nöjda. Målen: 1-1 Johan ass Isak 2-3 Isak ass Johan Slut 2-3 5-7 minuter efter matchslut blir det kolsvart i hela Kalix...strömavbrott. Det blev att duscha i mörker för killarna. Vi hade tänkt käka i Kalix efteråt men fick åka till Töre istället. Men det var inte slut på äventyr ännu. Precis när vi lämnat Töre så lägger den andra bussen av (trolig ispropp) och det var bara att lasta in alla i en buss och ringa bärgning. Vi tog oss tillbaka till Luleå...packade som sillar och med skön allsång i bussen. Två matcher kvar i serien...Haparanda nästa helg, ska vi lyckas ta några poäng i år?! Utvecklingslaget Herr div 5 21 jan 0kommentarer